O nama

NUMS logo_pozitiv (sa cirilicom)Nacionalno udruženje medijatora Srbije (NUMS) osnovano je 25.10.2014.g. kao dobrovoljno, nezavisno, nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje, sa ciljem promocije medijacije kao alternativnog načina rešavanja sukoba i unapređenja uslova za primenu medijacije u svim oblastima.

NUMS će raditi na profesionalnom razvoju i konstantnom unapređenju znanja i veština svojih članova, kako bi se korisnicima omogućio jednostavan pristup visoko stručnim uslugama medijacije. Jedan od najvažnijih zadataka NUMS-a je i podizanje svesti građana i drugih korisnika o prednostima i dostupnosti medijacije u svim sferema društvenog života.

NUMS će u svom radu na promociji medijacije sarađivati sa državnim organima, pravosudnim telima, lokalnim samoupravama, i svim drugim relevantnim institucijama, kao i sa nazavisnim državnim telima, profesionalnim udruženjima i asocijacijama, organizacijama civilnog društva, akademskim i obrazovnim institucijama, medijima i građanima u Republici Srbiji, Radi daljeg razvoja medijacije NUMS će se povezivati sa sličnim organizacijama u regionu i svetu i time unapređivati medijatorsku praksu u Srbiji kroz razmenu iskustava, prakse i međunarodnih standarda.

NUMS capacity statement.srb
NUMS capacity statement.eng